Novosti

otvaranje.JPG
Pressica.JPG
NIKOLINA PINKO photo by Zeljko Tutnjevic.JPG

Najveća umjetnička dostignuća 64. Igara nagrađena Orlandom

Hrvatska radiotelevizija proglasila je pobjednike i dodijelila ovogodišnje Nagrade Orlando za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu festivalskog programa Dubravki Šeparović Mušović i Zlatku Svibenu, 25. kolovoza ispred Kneževa dvora.

Uspješno izvedena 143 programa na 29 lokacija

Dubrovačke ljetne igre i ove su godine okupile gotovo 2000 umjetnika iz cijelog svijeta koji su u 47 dana na 29 scenskih i ambijentalnih lokacija Dubrovnika izveli 143 dramska, glazbena, operna, baletna, folklorna, filmska i likovna programa

Vivaldi i Piazzolla zatvorili program 64. Igara

Koncert pod nazivom „Vivaldi vs. Piazzolla – godišnja doba nekad i sad“ pod ravnanjem Pavla Zajceva obilježio je zatvaranje 64. Dubrovačkih ljetnih igara, 25. kolovoza pred brojnom publikom ispred Kneževa dvora.

Luko Paljetak zatvorio ciklus „I da te ljubim, a da te čuvam“

Petodnevni ciklus  „I da te ljubim, a da te čuvam“, ostvaren u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara s Hrvatskim društvom pisaca, zatvorio je ugledni dubrovački akademik Luko Paljetak s programom naslovljenim „Bijela tama“, 24. kolovoza u palači Sponza.

Ritam gipsy swinga zaveo publiku na taraci Revelina

U sklopu glazbenog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara Mozes Rosenberg i  Mate Matišić na gitarama te Jurica Štelma na kontrabasu nastupili su s gypsy swing repertoarom pod pokroviteljstvom Siemensa, sinoć, 23. kolovoza na taraci tvrđave Revelin.

Večer u znaku čelo sonata oduševila festivalsku publiku

Violončelist Enrico Dindo i pijanistica Monica Cattarossi nastupili se u sklopu glazbenog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara na koncertu pod nazivom „Bon anniversaire M. Debussy“ sastavljenom uglavnom od sonata za violončelo i klavir, sinoć, 22. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

'Pale' cijene u festivalskoj suvenirnici

Suvenirnica Dubrovačkih ljetnih igara u Festivalskoj palači na adresi od Sigurate 1 snizila je cijene za 50 %, pa su sada svi artikli, uključujući majice i platnene torbe s ovogodišnjim vizualom „Walls of Stone, Heart of Art“, dostupni u pola cijene.

„Braća Karamazovi“ u Kazalištu Marina Držića

Posljednja ovosezonska uspješnica Kazališta Marina Držića „Braća Karamazovi“  F. M. Dostojevskog u režiji Dejana Projkovskog izvedena je u sklopu 64. Dubrovačkih ljetnih igara, 18. kolovoza u Kazalištu Marina Držića.

Lana Trotovšek nova je miljenica festivalske publike

Sjajna slovenska violinistica Lana Trotovšek i britanski pijanist Simone  Lane nastupili su u sklopu glazbenog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara 18. kolovoza, pred brojnom publikom u atriju Kneževa dvora.

Odigrana tradicionalna revijalna utakmica prije finala Divlje lige

Tradicionalna revijalna utakmica prije finala Divlje lige, u kojoj su snage odmjerili ekipa Dubrovačkih ljetnih igara i DU TEAM, odigrala se jučer, 18. kolovoza u Staroj gradskoj luci. Revijalna utakmica završila je neodlučno, 3:3.

Ovacije za šibensku „Škrtičinu“ na taraci tvrđave Revelin

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku gostovalo je po prvi puta na Dubrovačkim ljetnim igrama i to s nagrađivanom „Škrtičinom“ u adaptaciji Marijane Nole po Molièru i režiji Zorana Mužića, 17. kolovoza na prepunoj taraci tvrđave Revelin izazvavši ovacije oduševljene publike.

Majstori akustične gitare nastupili u Dvoru

Neizostavna imena svjetske gitarističke scene, Peter Finger i Damir Halilić- Hal, nastupili su u sklopu glazbenog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara s autorskim kompozicijama u programu pod nazivom „Finger Play“, sinoć, 15. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

Boris Svrtan briljirao u monodrami posvećenoj Vladu Gotovcu

Monodrama „Moj slučaj” nastala po zapisima i stihovima Vlada Gotovca u režiji i izvođenju sjajnog Borisa Svrtana izvedena je u sklopu dramskog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara, 14. kolovoza u atriju Poslijediplomskog središta Dubrovnik.

Festivalska publika uživala u vrhunskom jazzu

Renomirani hrvatski pijanist Matija Dedić i slavni američki jazz glazbenici, kontrabasist Scott Colley i bubnjar Antonio Sanchez festivalskoj publici su priredili vrhunsku večer jazza 9. kolovoza na taraci tvrđave Revelin.

Dva bisa sjajne Elene Bashkirove u punom Dvoru

Ugledna ruska pijanistica Elena Bashkirova nastupila je s programom „Les humoresques“ u sklopu Vip progama 64. Dubrovačkih ljetnih igara, 8. kolovoza pred brojnom publikom u atriju Kneževa dvora.

Vrhunsko glazbeno ostvarenje koje će se dugo pamtiti

Koncert pod nazivom „1913. - Stravinski vs Ravel“ u izvođenju Simfonijskog orkestra i Zbora Mađarskog radija pod ravnanjem Mladena Tarbuka, održan je u sklopu Vip programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara 7. kolovoza u 21:30 sati pred punim gledalištem ispred Katedrale.

Kolarinove „Ribarske svađe“ ispod sv. Marije

U sklopu popratnog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara amaterska kazališna družina Kolarin izvela je svoju novu komediju „Ribarske svađe“ Carla Goldonija u režiji Žuže Egrenyi 7. kolovoza ispod sv. Marije.

Krešimir Stražanac oduševio izvedbom „Lijepe Magelone“

Bas-bariton Krešimir Stražanac u pratnji Mihálya Menelaosa Zekea na glasoviru i recitatorica Urša Raukar priredili su večer lieda u sklopu koje je izveden ciklus pjesama „Lijepa Magelona“ Johannesa Brahmsa, 6. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

Poziv na konferenciju za medije

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom premijere „Otac hrabrost“ autora i redatelja Borisa Bakala u četvrtak, 8. kolovoza u 12:00 sati u Festivalskoj palači.

Film ceste „Jackie“ s oskarovkom Holly Hunter u kinu Jadran

U sklopu filmskog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara bit će prikazan film ceste „Jackie“, nastao u nizozemsko-američkoj koprodukciji. Projekcija će se održati u četvrtak, 8. kolovoza u 21:30 sati u ljetnom kinu Jadran.

Đelo Jusić publiku poveo na glazbeno putovanje ulicama Grada

Autorski koncert Đela Jusića „Ulicama moga Grada“, na kojem su nastupili Dubrovački simfonijski orkestar, zbor Libertas, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović i Maroje Brčić na gitari uz maestrovo ravnanje izveden je sinoć, 5. kolovoza ispred Katedrale.

Dubrovačke ljetne igre uz ListenApp

Novosti vezane za događanja na Dubrovačkim ljetnim igrama odnedavno je moguće pratiti i putem ListenApp mobilne aplikacije koja donosi kratke i sažete vijesti sumirane u jednominutno audio-vizualno iskustvo, a koje se mogu pratiti u bilo koje vrijeme, ne samo u zadanim medijskim terminima.

Osječani osvojili festivalsku publiku

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku prvi je put nastupilo na Dubrovačkim ljetnim igrama i to s nagrađivanom predstavom „Unterstadt“, 1. i 2. kolovoza. Publika je ovacijama i dugim pljeskom ispratila osječki ansambl i ovu potresnu dramu.

Otvorena izložba „Carta canta 2“ Jagode Buić

Izložba kolaža svestrane umjetnice Jagode Buić pod nazivom  „Carta canta 2“ otvorena je u sklopu popratnog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara, 31. srpnja u atriju palače Sponza.

Klaunska predstava za odrasle „Slavuj“ na Revelinu

Prva hrvatska cjelovečernja klaunska predstava za odrasle „Slavuj“ u režiji francusko-američke klaunice i redateljice Lee Delong u izvedbi Triko cirkus teatra prikazana je u sklopu 64. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć, 30. srpnja na taraci tvrđave Revelin.

Održana glazbena svečanost u čast Milki Trnini

Programom pod nazivom „Hommage à Milka Trnina“ u izvođenju prvakinje opere HNK u Zagrebu Dubravke Šeparović Mušović uz glasovirsku pratnju Đorđa Stanettija, Dubrovačke ljetne igre dostojno su obilježile 150. obljetnicu rođenja ove legendarne hrvatske operne dive, sinoć, 29. srpnja u atriju Kneževa dvora.

„Allons enfants“ Jelčića i Rajković nova je hit predstava Igara

„Allons enfants“, dugoočekivani autorski projekt Boba Jelčića i Nataše Rajković, otvorio je premijerni dramski program 64. Dubrovačkih ljetnih igara 28. srpnja u Gradskoj vijećnici.

Nagrađeni film “Obrana i zaštita“ Boba Jelčića na programu Igara

„Obrana i zaštita” redatelja Boba Jelčića sa sedam Zlatnih Arena u glavnoj sekciji Nacionalnog programa apsolutni je pobjednik 60. Festivala igranog filma u Puli, a u sklopu filmskog programa Dubrovačkih ljetnih igara prikazan je sinoć, 29. srpnja u 21:30 sati u ljetnom kinu Jadran.

Rufus Wainwright na Revelinu potvrdio zvjezdani status

Proslavljeni kanadsko-američki kantautor Rufus Wainwright nastupio je u sklopu Vip programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara pred brojnom publikom, 26. srpnja na taraci tvrđave Revelin.

Rufus Wainwright stigao u Dubrovnik

Slavni kanadsko-američki kantautor Rufus Wainwright stigao je danas poslijepodne u Dubrovnik, gdje će u sklopu Vip programa 64. Igara nastupiti večeras, 26. srpnja u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin.

O posebnosti dubrovačke ambijentalnosti u prepunoj Sponzi

Predstavljanje knjige kazališnog redatelja Ivice Kunčevića „Ambijentalnost na dubrovačku“ u uzdanju Biblioteke Mansioni održano je u sklopu popratnog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara, 24. srpnja u prepunom atriju palače Sponza.

„Medeju“ pratili i inozemni posjetitelji

Reprizno izvođenje Euripidove „Medeje“ u režiji Tomaža Pandura pratio je veliki interes domaće, ali i inozemne publike za koju su omogućeni titlovi na engleskom jeziku pomoću Vip script aplikacije preko mobilnih uređaja.

Hrvatske narodne pjesme i plesovi na taraci Revelina

Folklorni ansambl Linđo s hrvatskim narodnim pjesmama i plesovima tradicionalno je na programu Dubrovačkih ljetnih igara danas, 24. srpnja u 21:30 na taraci tvrđave Revelin.

Poziv na konferenciju za medije

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom premijere autorskog projekta Boba Jelčića i Nataše Rajković „Allons enfants“.

Ovacije za balet ispred crkve sv. Ignacija

Balet Sergeja Prokofjeva „Romeo i Julija“ u koreografiji Valentine Turcu i izvedbi Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora, izveden je 18. i 19. srpnja na Boškovićevoj poljani izazvavši ovacije publike.

Profinjeni zvuk ispunio Dominikance

Dubrovački komorni zbor s dirigentom Franom Krasovcem i programom duhovne glazbe od renesanse do danas, nastupio je 17. srpnja u Dominikanskoj crkvi potvrdivši svoju kvalitetu i jedinstvenost na oduševljenje publike.

Kaleidoskop Triko cirkus teatra na ulicama Grada

Triko cirkus teatar svoj je prvi sedmodnevni ciklus nastupa u sklopu popratnog programa Igara započeo 11.7. kraj Katedrale i ispred Kneževa dvora, izazvavši veliko zanimanje i oduševljenje slučajnih prolaznika. Posljednji dan prvog ciklusa završio je uličnim cirkus spektaklom, Allegro Assai 16. srpnja na Držićevoj poljani.

Otvorena retrospektivna izložba Duška Šibla

Dubrovačke ljetne igre u suradnji s Državnim arhivom u Dubrovniku otvorile su retrospektivnu izložbu Duška Šibla pod nazivom „Dva pogleda unatrag“ pred brojnim okupljenim ljubiteljima likovne umjetnosti, 13. srpnja u atriju palače Sponza.

Opera gala posvećena ljubavi oduševila brojnu publiku

Operni gala program „1813. - Verdi vs. Wagner“ koji je osmislio i režirao slavni Giancarlo del Monaco izveden je u sklopu Vip programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara pred brojnom publikom, 12. srpnja ispred crkve sv. Vlaha.

Filmski program Igara bogatiji nego ikad

Kriminalistički triler "Stražar“ prikazuje se večeras u Ljetnom kinu Jadran, što je treća od ukupno 45 projekcija u bogatom filmskom programu 64. Igara u suradnji s Kinematografima Dubrovnik i pod pokroviteljstvom Croatia osiguranja.

Operna premijera oduševila publiku

Mozartova komična opera Così fan tutte, ostvarena u suradnji fondacije Music Without Frontiers iz Londona, Agevent agencije iz Dubrovnika i Dubrovačkih ljetnih igara, premijerno je pred punim gledalištem izvedena 11. srpnja u parku Umjetničke škole.

Uz OTP banku i nikad povoljnije ulaznice na premijeru „Allons enfants“

Kupnjom ulaznica za dramsku premijeru "Allons enfants" beskontaktnom transakcijskom MasterCard PayPass karticom OTP banke ostvaruje se značajan popust, odnosno cijena ulaznice iznosi svega 48 kuna.

Ulaznice za koncert Robert Glasper Experimenta u prodaji

Američki jazz sastav Robert Glasper Experiment i dobitnik nagrade Grammy za najbolji R&B album u 2012. godini na Dubrovačkim ljetnim igrama nastupit će 31. srpnja na taraci tvrđave Revelin.

Trinaesta godina suradnje Vipneta i Dubrovačkih ljetnih igara

Ugovor o generalnom sponzorstvu potpisali su rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta Dubravka Jusić i intendant Igara Krešimir Dolenčić na konferenciji za medije održanoj povodom predstavljanja programa 64. Igara, u utorak 21. svibnja u Velvet baru u Zagrebu.

Novi vizualni identitet pod sloganom "Walls of stone, heart of art"

Tlocrt Grada ucrtan u ljudsko srce vizualni je identitet 64. Dubrovačkih ljetnih igara, a rad je Mara Pitarevića i dizajnerskog studija Šesnić&Turković

Nagrada Akademije Trostmannovoj "Intimnoj i intuitivnoj biografiji"

Josip Pino Trostmann dobitnik je nagrade HAZU-a za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u RH u 2012. godini za izložbu postavljenu na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama

Počela online prodaja ulaznica

Ulaznice za koncert Rufusa Wainwrighta i većinu ostalih događanja na programu 64. Dubrovačkih ljetnih igara moguće je kupiti putem internetskih stranica Igara

Portret dramske glumice Nede Mamilović Bajsić održan na ADU

Portret dramske glumice Nede (Mamilović) Bajsić (1942.-2012.) pod nazivom "Spremnost na rizik" održan je u petak 3. svibnja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu

Veliki odaziv građana na audiciju za "Allons enfants" Boba Jelčića

Audicija za autorski projekt Boba Jelčića i Nataše Rajković koji će se premijerno izvesti na 64. Igrama održana je u petak 26. travnja u Festivalskoj palači

Generalna skupština EFA-e s 145 delegata iz 35 zemalja i 62 festivala održana u Granadi

Generalna skupština i konferencija Europske udruge festivala za 2013. godinu održana je od 18. do 21. travnja u Granadi, a domaćin je bio Međunarodni glazbeni i plesni festival tog grada

Predstavljen pretprogram 64. Dubrovačkih ljetnih igara

U sklopu feste Sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika novo vodstvo Dubrovačkih ljetnih igara najavilo je pretprogram 64. festivalske sezone koja će se tradicionalno održati od 10. srpnja do 25. kolovoza.

Uručena Nagrada Orlando u Salzburgu

U ponedjeljak, 28. siječnja glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman predao je u Salzburgu nagradu Orlando za glazbene domete na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama članovima puhačkog kvinteta Les vents francais.

Alma Prica nagrađena za Medeju

Na dodjeli nagrada Hrvatskog glumišta, koja je održana u subotu, 24.11.2012. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, glumica Alma Prica osvojila je nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu u predstavi Medeja.

In memoriam: Đuro Utješanović (1940. - 2013.)

Kazališni i filmski glumac te veliki komičar Đuro Utješanović napustio nas je u ponedjeljak, 25. veljače u 73. godini života.

Uspješna promocija Igara u Kini

Dubrovačke ljetne igre nedavno su predstavljene u Kini u sklopu međunarodnog kulturnog sajma u Šangaju te na Pekinškom Forumu predstavnika jugoistočnih europskih festivala.

Predstavljena monografija Pera Kvrgića u Zagrebu

U subotu, 15. prosinca 2012. u 12,00 sati u foyeru HNK-a u Zagrebu održana je promocija monografije Kazališno doba Pere Kvrgića u izdanju Dubrovačkih ljetnih igara. Monografiju su predstavili indendant Dubrovačkih ljetnih igara dr. sc. Ivica Prlender u ime izdavača, autor uvodne studije Hrvoje Ivanković i predsjednik HDDU-a Goran Grgić.

Sajko nagrađena na Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije

Premijerna predstava 62. Dubrovačkih ljetnih igara „Prizori s jabukom“ autorice i redateljice Ivane Sajko dobila je specijalnu nagradu za umjetničko dostignuće na sedmom Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu na kojem je gostovala u kolovozu 2012.

Krešimir Dolenčić imenovan novim intendantom Igara

Ministrica kulture RH Andrea Zlatar Violić imenovala je Krešimira Dolenčića novim intendantom, a dužnost će preuzeti 17. prosinca, po isteku mandata sadašnjeg intendanta Ivice Prlendera.

Opera gala koncertom i spuštanjem zastave Libertas zatvorene 63. Dubrovačke ljetne igre

63. Dubrovačke ljetne igre svečano su zatvorene Opera gala koncertom u sklopu Vip programa s opernim zvijezdama– sopranisticom Invom Mulom i baritonom Leom Nuccijem te Slovenskom filharmonijom pod ravnanjem maestra Ivana Repušića, sinoć, 25. kolovoza ispred crkve sv. Vlaha.

Uspješno izvedena 84 glazbeno-scenska programa

Na zadnji dan ovogodišnjih Igara održana je konferencija za medije u hotelu Pucić Palace koju su vodili intendant dr.sc. Ivica Prlender te umjetnički ravnatelji Dora Ruždjak Podolski i Ivan Repušić uz sudjelovanje opernih zvijezda Inve Mule i Lea Nuccija

Sjajnom izvedbom Rekvijema do sjaja vječne svjetlosti

Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Zbor Kraljevskog koledža u Cambridgeu, mladi hrvatski solisti Evelin Novak, Diana Haller, Ivan Turšić i Goran Jurić pod ravnanjem Stephena Cleoburyja nastupili su 20. kolovoza u Dominikanskoj crkvi.

Vruća večer strastvenog tanga na prepunoj taraci Revelina

Slavni harmonikaš i bandoneonist Richard Galliano sa svojim Piazzolla Forever Septetom nastupio je u sklopu glazbenog programa 63. Igara s Tango projekt programom 22. kolovoza na taraci Revelina.

Sučelili se intendant Igara dr.sc. Ivica Prlender i redatelj Bobo Jelčić

Javno sučeljavanje Prlender : Jelčić održalo se 22. kolovoza u 12:00 sati u Gradskoj vijećnici

Aplauzi za omiljenog glumca i Dubrovčanina – Mišu Martinovića

Projekcija dokumentarnog filma „Portret: Miše Martinović“ u produkciji Hrvatske televizije održana je 21. kolovoza u Ljetnom kinu Slavica uz brojne okupljene Dubrovčane koji su došli odati priznanje svom omiljenom dramskom umjetniku i sugrađaninu.

Zbor Kraljevskog koledža oduševio brojnu publiku

Slavni engleski Zbor Kraljevskog koledža u Cambridgeu nastupio je pod ravnanjem Stephena Cleoburyja s programom engleske crkvene glazbe uz pratnju orgulja 19. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

Dvor se poklonio velikom maestru

Recital najuglednijeg pijanista i dirigenta današnjice, Daniela Barenboima s programom djela Franza Schuberta održan je u sklopu Vip programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara 18. kolovoza u prepunom atriju Kneževa dvora.

"Noir" stigao u Dubrovnik

U sklopu popratnog programa 63. Igara, a u suradnji s Noir festivalom, uz prisustvo brojnih uzvanika svečano je otvorena izložba noir fotografija pod nazivom "Double Identity" Saše Šekoranje, 17. kolovoza u atriju palače Sponza.

Dugotrajni pljesak i uzvici pohvale za Pierre-Laurent Aimarda

Recital uglednog francuskog pijanista Pierre-Laurent Aimarda održan je u sklopu glazbenog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara 14. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

Ovacije u Dvoru za kineskog majstora violine

Violinist svjetskog glasa Ning Feng i pijanist Thomas Hoppe nastupili su u sklopu glazbenog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara, 9. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

LINĐO kao nezaobilazni dio festivalskog programa

Njegovanje kulturne baštine na Dubrovačkim ljetnim igrama tradicionalno se nastavlja nastupom Folklornog ansambla Linđo večeras, 16. kolovoza na taraci tvrđave Revelin.

Glumci "Dantona" u Dubrovačkom primorju učili plesati Linđo

U predahu između proba, glumci "Dantonove smrti" redatelja Olivera Frljića, otišli su na izlet u Dubrovačko primorje gdje su učili plesati Linđo.

Predstavljena knjiga „Dubrovački spomenar“ Vedrana Benića

Knjiga dubrovačkoga novinara Vedrana Benića „Dubrovački spomenar - Sentimentalno putovanje sjećanjem na Grad“ predstavljena je 7. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

U Sponzi otvorena izložba slikara Josipa Pina Trostmanna

U sklopu popratnog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara i u suradnji s Državnim arhivom u Dubrovniku otvorena je izložba Josipa Pina Trostmanna pod nazivom „Intimna i intuitivna 'biografija' jednog dubrovačkog slikara“ 2. kolovoza u atriju palače Sponza.

Pred više od tisuću posjetitelja na tri lokacije prikazano 7 filmova iz Pule

U sklopu popratnog programa 63. Igara u suradnji s Festivalom igranog filma u Puli i Kinematografima Dubrovnik prikazana su četiri strana filma i tri pobjednička iz nacionalnog programa pred više od tisuću posjetitelja u razdoblju od 26. srpnja do 1. kolovoza u Ljetnim kinima „Jadran“ i „Slavica“ te u dvorani Visia.

"Prizori s jabukom" gostuju u Tivtu

Premijerni dramski naslov prošlogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara „Prizori s jabukom“ autorice i redateljice Ivane Sajko gostovao je 2. kolovoza u sklopu Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije 2012.“, u Tivtu s početkom u 21:30 sati, čime se nastavlja niz uspješnih gostovanja ove predstave.

„Ko je gospar je gospar!“

Predstavljanje umjetničke monografije „Kazališno doba Pera Kvrgića“u izdanju Dubrovačkih ljetnih igara, posvećene kazališnom stvaralaštvu jednog od najvećih hrvatskih glumaca, održano je sinoć, 27. srpnja, u atriju Kneževa dvora.

Zastavu Olimpijskih igara u Londonu nosio i Daniel Barenboim

Među odabranima koji su nosili zastavu na svečanom otvorenju Olimpijskih igara 2012. bio je i jedan od najvećih pijanista i dirigenata današnjice Daniel Barenboim koji 18. kolovoza nastupa u Kneževom dvoru.

Igre donose sedam naslova s Festivala igranog filma u Puli

U sklopu popratnog programa Dubrovačkih ljetnih igara i ove će se godine prikazati odabrani naslovi iz Međunarodnog programa i nagrađeni domaći filmovi s Festivala igranog filma u Puli.

Dubrovački komad smijeha i sjete

Premijerni dramski program 63. Dubrovačkih ljetnih igara otvorio je autorski rad Saše Božića „skup: igre“ostvaren u suradnji s Art radionicom Lazareti, 21. srpnja u Lazaretima.

Ekscentrični Nigel Kennedy šarmirao festivalsku publiku

Jedan od vodećih svjetskih virtuoza, britanski violinist Nigel Kennedy nastupio je sa svojim jazz kvintetom i atraktivnim programom, 22. srpnja na taraci tvrđave Revelin u sklopu Vip programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara. 

Odigrana tradicionalna revijalna utakmica prije finala Divlje lige

Revijalna utakmica između ekipe Dubrovačkih ljetnih igara, predvođena intendantom Ivicom Prlenderom kontra ekipe Dubrovačko-neretvanske županije koju je predvodio župan Nikola Dobroslavić odigrala se 22. srpnja u Staroj gradskoj luci.

Romanina čarolija u Sponzi

Izložba slika i tapiserija povodom 50 godina umjetničkog djelovanja Romane Milutin Fabris otvorena je 19. srpnja u atriju palače Sponza, a bit će otvorena do 1. kolovoza.

Jeremy Irons s glumcima iz predstave 'Edip' Dubrovačkih ljetnih igara

Jeremy  Irons u Dubrovniku je u društvu direktora Sarajevo Film Festivala Mirsada Purivatre i intendanta Dubrovačkih ljetnih igara Ivice Prlendera susreo hrvatske glumce iz predstave Edip s repertoara dramskog programa ovogodišnjih Igara u ponedjeljak, 16. srpnja.

Večeras zadnja izvedba "Kralja Edipa"

Kralj Edip još samo večeras, 18. srpnja na Igrama! Ulaznice dostupne online na dubrovnik-festival.hr te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači i na Stradunu.

Arcadi Volodos u Dvoru potvrdio titulu „klavirskog genija“

Veliki ruski pijanist Arcadi Volodos nastupio je u sklopu glazbenog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara u ponedjeljak 16. srpnja u atriju Kneževa dvora

Linđo kao nezaobilazni dio festivalskog programa oduševio publiku

Njegovanje narodne kulturne baštine kroz Folklorni Ansambl Linđo tradicionalno se nastavlja i na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama

Zagrebačka filharmonija, Leskovar i Kitajenko otvorili glazbeni program

Zagrebačka filharmonija i violončelistica Monika Leskovar pod ravnanjem velikog ruskog dirigenta Dmitrija Kitajenka nastupili su u sklopu Vip programa Ljetnih igara u srijedu 11. srpnja u Dominikanskoj crkvi čime je otvoren glazbeni program 63. Dubrovačkih ljetnih igara

Otvorene 63. Dubrovačke ljetne igre!

Dubrovnik postaje pozornica

Održana Svečana sjednica Festivalskog vijeća uoči otvaranja 63. Igara

Svečana sjednica Festivalskog vijeća Dubrovačkih ljetnih igara održana je danas u Festivalskoj palači pod predsjedanjem ministrice kulture Republike Hrvatske, Andree Zlatar.

Kate Kapuralica gostuje u Budvi

Premijerni dramski naslov prošlogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, Stullijeva Kate Kapuralica u režiji Daria Harjačeka će nastupiti u sklopu budvanskog festivala Grad teatar u četvrtak 12. srpnja u 22:00 sati na sceni Između crkvi u Budvi.

Ulaznice za Igre na gotovo 200 lokacija diljem Hrvatske

Ulaznice za bogat dramski, glazbeni i plesni program Dubrovačkih ljetnih igara ove su sezone dostupne na gotovo 200 lokacija diljem Hrvatske

Dubrovačke ljetne igre INFO

Primajte besplatno najsvježije informacije o programu i zanimljivostima s festivala putem SMS poruka. Pošaljite SMS poruku sadržaja IGRE na broj 091 7001 005. Za deaktivaciju pošaljite SMS sadržaja - IGRE na isti broj.

Odlazak velike hrvatske dramske glumice Nede Bajsić

Prva dramska premijera 63. Dubrovačkih ljetnih igara, autorski projekt Saše Božića skup: igre, posvećuje se velikoj hrvatskoj dramskoj glumici Nedi Bajsić, koja je, uz brojne druge uloge na Igrama, više sezona igrala i Andrijanu u Skupu.

Usvojen program 63. dubrovačkih ljetnih igara

3.svibnja - Vijeće Dubrovačkih ljetnih igara pod predsjedanjem predsjednice Festivalskog vijeća ministrice Andreje Zlatar Violić prihvatilo je predloženi program i financijski plan 63. festivalske sezone na jučerašnjoj sjednici održanoj u Ministarstvu kulture.

Kate i Edip nagrađeni

Na dodjeli nagrada Hrvatskog glumišta, koja je održana sinoć u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, glumica Jelena Miholjević, koja u predstavi „Kate Kapuralica" igra Katu osvojila je nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu. Za najbolju sporednu mušku ulogu nagrađen je Dražen Čuček, Svećenik u predstavi 'Kralj Edip'.

Igre predstavljene na godišnjoj konferenciji USTOA-e

Godišnja konferencija udruženja američkih turoperatora USTOA održava se na Floridi, a program pod nazivom "Dubrovnik - grad za sve sezone" predstavila je Pave Župan Rusković, predsjednica Destinacijskog menadžmenta Grada Dubrovnika.

Održana promocija knjige „Joško Juvančić Jupa“ u Zagrebu

U utorak, 25. listopada 2011. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održana je promocija monografije „ Joško Juvančić Jupa“.  

Održana sjednica Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara

Na sjednici Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara održanoj 14. listopada u Ministarstvu kulture jednoglasno je usvojeno programsko i financijsko izvješće 62. festivalske sezone održane od 10.7. do 25.8. 2011.

Revizor otvorio 26. Gavelline večeri

Premijerni naslov 61. Igara, Gogoljev Revizor  u režiji Jerneja Lorencija i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih otvorio je 26. Gavelline večeri u Zagrebu, 30.rujna 2011.

Najveća umjetnička dostignuća nagrađena Orlandom

Hrvatska radiotelevizija je, uz nazočnost predsjednika Republike Hrvatske Iva Josipovića, dodijelila nagrade Orlando za najveće umjetničke dosege u ostvarenju programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara - Mislavu Čavajdi za naslovnu ulogu u Kralju Edipu i klarinetistici Mariji Pavlović, danas 26. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

Zatvorene 62. Dubrovačke ljetne igre

Vip koncertom najvećeg svjetskog kontratenora Maxa Emanuela Cenčića i spuštanjem festivalske zastave svečano su zatvorene 62. Dubrovačke ljetne igre, sinoć, 25. kolovoza ispred crkve sv. Vlaha u ponoć.

Uspješno izvedeno 75 glazbeno-scenskih programa

Dubrovačke ljetne igre su ove godine okupile više od 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta. Od 10. srpnja do 25. kolovoza na 15 scenskih i ambijentalnih lokacija renesansnog grada Dubrovnika održano je 75 dramskih, glazbenih, folklornih, filmskih, likovnih i plesnih programa.

Na premijeri Kralja Edipa ovacije publike!

Treća dramska premijera 62. Dubrovačkih ljetnih igara, Sofoklov Kralj Edip u režiji uglednog slovenskog redatelja Eduarda Milera i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla održana je 24. kolovoza u parku Umjetničke škole.

„Promatrači“ Ivane Popović

U sklopu popratnog programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara akademska kiparica, modna dizajnerica i likovna umjetnica Ivana Popović predstavila je niz artističkih instalacija u jedinstvenom projektu naslovljenom „Promatrači“, u razdoblju od 20. do 25. kolovoza u prostorima programskih izvedbi Igara.

Sjajna glazbena večer u Dvoru

Proslavljena hrvatska mezzosopranistica Renata Pokupić nastupila je u pratnji uglednog pijanista Rogera Vignolesa u sklopu glazbenog programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara, 23. kolovoza u prepunom Kneževom dvoru.

Izvedba Edipa 25.8. održat će se u 21:00

Umjesto u 21:30, izvedba Kralja Edipa 25.8. održat će se u 21:00 iz tehničkih razloga.

Predstavljanje knjige Dalmacija očima stranaca

Zagrebačka slavistička škola i Sveučilište u Zagrebu pozivaju vas na predstavljanje knjige „Dalmacija očima stranaca“ autora Sveina Monneslanda iz Norveške u srijedu, 24.kolovoza u 12:30 u Postdiplomskom središtu.

Boris Berezovsky miljenik festivalske publike

Veliki ruski pijanist Boris Berezovsky nastupio je u sklopu bogatog glazbenog programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara, 20. kolovoza u prepunom atriju Kneževa dvora.

Glavni glumci na projekciji filma „Nije sve u lovi“ u kinu Jadran

Hrvatski film redatelja Darija Pleića „Nije sve u lovi“ prikazan je u sklopu filmskog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć, 31. srpnja u 21:30 sati u ljetnom kinu Jadran, a projekciji su prisustvovali glumci Sara Stanić, Marko Cindrić i Nikša Butijer.
Pretplatite se na naše RSS novosti

  Multimedija

  zatvaranje_igara0038.jpg

  64. Dubrovačke ljetne igre / 64th Dubrovnik Summer Festival

  Promo: 64. Dubrovačke ljetne igre / 64. Dubrovnik Summer Festival
  ekvinocijo0004.jpg

  Druga dva tjedna 64. Igara / Second two weeks of 64th Dubrovnik Festival

  Druga dva tjedna 64. Igara / Second two weeks of 64th Dubrovnik Festival
  bakal0004.jpg

  B. Bakal: Otac hrabrost / Father Courage

  B.Bakal: Otac hrabrost / Father Courage
  Đelo Jusić.JPG

  Ulicama moga grada / In the Streets of my City

  Ulicama moga grada / In the Streets of my City
  Jagoda_Buić0009.jpg

  Jagoda Buić- otvaranje izložbe / exhibition opening

  Jagoda Buić - otvaranje izložbe / exhibition opening
  Robert_Glasper_Experimentobjava.jpg

  Robert Glasper Experiment nastup na taraci tvrđave Revelin / performance at Revelin Fort Terrace

  Robert Glasper Experiment nastup na taraci tvrđave Revelin / performance at Revelin Fort Terrace
  Slavuj.JPG

  Klaunska predstava za odrasle „Slavuj" / The Nightingale - clown play for grown-ups

  Klaunska predstava za odrasle „Slavuj" / The Nightingale - clown play for grown-ups
  Nije_sve_u_lovi1.jpg

  Nije sve u lovi- projekcija u kinu Jadran / projection in cinema Jadran

  Nije sve u lovi- projekcija u kinu Jadran / projection in cinema Jadran
  allons_premijera07.jpg

  ALLONS ENFANTS premiere - reactions / ALLONS ENFANTS premijera - dojmovi

  ALLONS ENFANTS premiere - reactions / ALLONS ENFANTS premijera - dojmovi
  Robert Glasper by Mike Schreiber.jpg

  Hello to Dubrovnik from Robert Glasper

  Hello to Dubrovnik from Robert Glasper
  otvaranje_igara_0070.jpg

  Prva dva tjedna 64. Dubrovačkih ljetnih igara / First two weeks of 64th Dubrovnik Summer Festival

  Prva dva tjedna 64. Dubrovačkih ljetnih igara / First two weeks of 64th Dubrovnik Summer Festival
  allons_probe0005.jpg

  B. Jelčić & N. Rajković: Allons enfants - najava / announcement

  B. Jelčić & N. Rajković: Allons enfants - najava / announcement
  Robert Glasper by Mike Schreiber.jpg

  Robert Glasper Experiment

  Robert Glasper Experiment Robert Glasper Experiment Robert Glasper Experiment
  RUFUS.jpg

  Rufus Wainwright

  Rufus Wainwright
  Gergely_Bogany_objava.jpg

  Gergely Bogányi - Chopin: Nocturne in B major Op. 9, No. 3

  Gergely Bogányi - Chopin: Nocturne in B major Op. 9, No. 3 Gergely Bogányi - Chopin: Nocturne in B major Op. 9, No. 3 Gergely Bogányi - Chopin: Nocturne in B major Op. 9, No. 3
  MEDEJA_objava.jpg

  Petar Cvirn i Andrej Dojkić najavljuju Medeju / Petar Cvirn and Andrej Dojkic announcing Medea

  Petar Cvirn i Andrej Dojkić najavljuju Medeju / Petar Cvirn and Andrej announcing Medea
  Robert Glasper by Mike Schreiber.jpg

  Robert Glasper Experiment

  Robert Glasper Experiment
  Ispod_mjeseca0010.jpg

  Ispod mjeseca / Under the Moon - flashmob

  Ispod mjeseca / Under the Moon - flashmob
  balet Romeo i Julija.jpg

  S. Prokofjev: Romeo i Julija / Romeo & Juliet

  video
  banovic.JPG

  Snježana Banović predstavljanje knjige / book promotion

  Snježana Banović - predstavljanje knjige / book promotion
  otvaranje_igara_0070.jpg

  Svečano otvaranje 64. Dubrovačkih ljetnih igara / 64th Dubrovnik Summer Festival Opening Ceremony

  Svečano otvaranje 64. Dubrovačkih ljetnih igara / 64th Dubrovnik Summer Festival Opening Ceremony
  Triko cirkus0001.jpg

  Triko cirkus teatar- Gradske zidine / Triko Circus Theatre- City Walls

  Triko cirkus teatar- Gradske zidine / Triko Circus Theatre- City Walls
  triko0015.JPG

  Triko cirkus teatar / Triko Circus Theater

  Triko cirkus teatar / Triko Circus Theater
  Cosi fan tutte_objava.jpg

  Così fan tutte

  Così fan tutte
  otvaranje_0082.jpg

  Svečano otvaranje 63. Dubrovačkih ljetnih igara

  Video: Otvaranje
  zatvaranje017.jpg

  Opera gala i Zatvaranje 63. Dubrovačkih ljetnih igara

  Video: Opera gala
  barenboin015.jpg

  Daniel Barenboim, glasovir / piano

  Video: Barenboim
  danton040.jpg

  G. Büchner: Dantonova smrt / Danton's Death

  Video: Dantonova smrt
  janja_vuletic006.jpg

  VEČER LIEDA: Janja Vuletić, mezzosopran / Jonas Vitaud, glasovir

  Janja Vuletić / Jonas Vitaud
  zagrebacka_fil018.jpg

  Zagrebačka filharmonija / Dmitrij Kitajenko, dirigent / Monika Leskovar, violončelo

  Zagrebačka_video
  MEDEJA_by Aljosa Rebolj23.jpg

  Medeja / Medea

  Medeja video
  skup_igre027.jpg

  skup: igre / the miser: plays

  skup: igre video
  galliano012.jpg

  Richard Galliano and The Piazzolla Forever Septet

  Richard Galliano and The Piazzolla Forever Septet
  zbor005.jpg

  The Choir of King's College, Cambridge / Stephen Cleobury

  The Choir of King's College, Cambridge / Stephen Cleobury
  Requiem31_grj_200812.jpg

  W. A. Mozart: Requiem

  The Choir of King's College, Cambridge
  _KAL2026.JPG

  Portret: Miše Martinović

  Portret: Miše Martinović
  DSO_koncert012.jpg

  DSO / Klumpp / Tikvica / Maras

  DSO / Klumpp / Tikvica / Maras
  Pierre za web.jpg

  Pierre-Laurent Aimard

  Pierre-Laurent Aimard
  los_romeros003.jpg

  Los Romeros

  Los Romeros
  ning feng_thomas hoppe.jpg

  Ning Feng / Thomas Hoppe

  Ning Feng / Thomas Hoppe
  fgs.jpg

  DSO / Tomislav Fačini / Srđan Bulat

  DSO / Tomislav Fačini / Srđan Bulat
  koncert041.jpg

  Venecijanski Barokni orkestar / Venice Baroque Orchestra

  Venecijanski barokni okrestar / Venice Baroque Orchestra Venecijanski barokni okrestar / Venice Baroque Orchestra
  fgs.jpg

  Gudački kvartet Porin / Porin String Quartet

  Gudački kvartet Porin / Porin String Quartet
  koncert_cure020.jpg

  Marija Pavlović / Martina FIljak

  Bozanstvena_0001.jpg

  Božanstvena komedija / The Divine Comedy

  Božanstvena komedija / The Divine Comedy
  fgs.jpg

  Zagreb Trio

  Video Zagreb Trio
  nigel_kennedy.jpg

  Nigel Kennedy Quintet

  Video Nigel Kennedy Quintet
  20.7_FBO.jpg

  Barokni orkestar Freiburg / Freiburg Baroque Orchestra

  Barkoni okrestar Freiburg / Freiburg Baroque Orchestra video
  Lado012.jpg

  LADO Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske/ National Folk Dance and Song Ensemble, dance

  LADO dance
  Folklorni ansambl LADO_.jpg

  LADO Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske/National Folk Dance and Song Ensemble of Croatia, concert

  LADO Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske/National Folk Dance and Song Ensemble
  arcadi_volodos04_160712.jpg

  Arcadi Volodos

  Video
  Sulic_Hauser_Stradun188.jpg

  2 CELLOS - Fields of Gold

  Video
  Edip_premijera_poklon.jpg

  Kralj Edip

  Kralj Edip
  zatvaranje_007.jpg

  25.08. Max Emanuel Cenčić, kontratenor / Simfonijski orkestar HRT-a / Ivan Repušić, dirigent

  Video
  press_konferencija.jpg

  62. Igre u slici

  Video
  renata_pokupic046.jpg

  23.08. Renata Pokupić, mezzosopran, Roger Vignoles,glasovir

  23.08. Renata Pokupić mezzo-soprano, Roger Vignoles piano
  boris_berezovsky_013.jpg

  20.08. Boris Berezovsky, glasovir

  Video
  FOTO Damil Kalogjera (2).JPG

  19.07. Folklorni ansambl Linđo

  Video
  Berezovsky_ Ghindin_094.jpg

  18.08. Boris Berezovsky & Alexander Ghindin

  Video
  dso_004.jpg

  16.08. Dubrovački simfonijski orkestar/ Marc Coppey, violončelo/ Noorman Widjaja, dirigent

  Video
  sulic_hauser077.jpg

  09.08. Luka Šulić, violončelo / Stjepan Hauser, violončelo / Zagrebački solisti

  Video
  Sulic_Hauser_Stradun208.jpg

  10.08 2 Cellos

  Video
  balet_006.jpg

  07.08. One & Two

  Video
  guitar_trio001.jpg

  11.08. Zoran Dukić, gitara / Petrit Ceku, gitara / Maroje Brčić, gitara

  Video
  Ivana_Sajko_braca_Sinkauz.jpg

  05.08. I. Sajko: Prizori s jabukom

  Video
  pepe_romero056.jpg

  08.08. Vip program: Pepe Romero, gitara / Zagrebački solisti

  Video
  sulic_hauser077.jpg

  09.08. Luka Šulić / Stjepan Hauser / Zagrebački solisti

  Video
  koncert_japan015.jpg

  04.08. Hrvatski barokni ansambl / Laura Vadjon, umjetničko vodstvo i volina

  04.08. Hrvatski barokni ansambl / Laura Vadjon, umjetničko vodstvo i volina
  kovacevich_novinc43.jpg

  31.07. Zagrebački puhački ansambl/ Stephen Kovacevich, glasovir/ Ivan Novinc, violina

  Video
  kovacevich_009.jpg

  29.07. Dubrovački simfonijski orkestar/ Stephen Kovachevich, pijanist/ Johannes Klumpp, dirigent

  Video
  Munich.jpg

  27. 07. Solisti Münchenske filharmonije / Monika Leskovar, violončelo

  27.07. Solisti Munchenske filharmonije/ Monika Leskovar, violončelo
  kate_kapuralica_0288.jpg

  26.07. Kate Kapuralica - Premijera

  26.07. Kate Kapuralica
  Muzek.jpg

  23.07. Tomislav Mužek,tenor /Irina Milivojević, glasovir

  23.07. Tomislav Mužek, tenor/ Irina Milivojević, glasovir
  armonico.jpg

  21.07. Il Giardino Armonico/ umjetničko vodstvo i flauta Giovanni Antonini

  21.07. Il Giardino armonico/ umjetnicko vodstvo, Giovanni Antonini
  R Galliano.jpg

  18.07. Richard Galliano, bandoneon / Komorni gudački orkestar Slovenske filharmonije

  18.07. Richard Galliano
  scaligeri0054.jpg

  16.07. Gli Archi Scaligeri / Marija Pavlović, klarinet

  16.07. Gli Archi Scaligeri / Marija Pavlović, klarinet
  Tomsic_Separovic0285.jpg

  14.07. Dubrovački simfonijski orkestar / Musović Šeparović / Tomšić / Repušić

  DSO
  lado_ples0052.jpg

  13.07. Folklorni ansambl LADO / ples

  Video
  lado027.jpg

  12.07. Folklorni ansambl LADO / koncert

  Video
  Pogledajte cijelu galeriju