Novosti

Pošalji E-mailom Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru

Moj_slučaj00001.jpg

15. kolovoza - Monodrama „Moj slučaj” nastala po zapisima i stihovima Vlada Gotovca u režiji i izvođenju sjajnog Borisa Svrtana izvedena je u sklopu dramskog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara, 14. kolovoza u atriju Poslijediplomskog središta Dubrovnik.
 
Novinar, pjesnik, filozof, političar, ali humanist prije svega i jedna od najznačajnijih ličnosti hrvatske povijesti dvadesetog stoljeća, Vlado Gotovac cijeli svoj život posvetio je obrani slobode pojedinca i vlastite domovine, koju je doživljavao „najljepšim vijencem od šarenog cvijeća“, opirući se cijelim svojim djelom i sudbinom totalitarističkim manipulacijama bilo kojih boja.

U monodrami je korišten izbor iz Gotovčevih zapisa i stihova koji je prije petnaestak godina priredio spisatelj Čedo Prica uz dodatak dijelova iz Gotovčeva djetinjstva, iz zatvora i sa suđenja. U produkciji Glumačke skupine Histrioni, „Moj slučaj“ Borisa Svrtana obuhvatio je zgode odrastanja Vlada Gotovca koje su pune sjetnog humora, a prikazuju i njegovu cijeloživotnu borbu za raznolikost nasuprot ograničavanju i ujednačavanju u svim sferama života, a u namjeri da nam čovjek koji je doista iskusio sav cinizam svijeta na svojim plećima otvori oči, nauči nas ponovno skromnosti i ohrabri nas u činjenju Dobra.