Novosti

Pošalji E-mailom Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru

Edip_2ndEdition006.jpg

Sofoklova tragedija „Kralj Edip“ u režiji uglednog slovenskog redatelja Eduarda Milera i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla odigrana je 14. srpnja u parku Umjetničke škole.

Sofoklovo remek-djelo „Kralj Edip“ najpoznatija je antička tragedija, a Milerova interpretacija se bavi njenim političkim i sociološkim kontekstom i to ponajprije aktualnim pitanjem odgovornosti u današnjem vremenu. Smještanjem na južnu stranu parka Umjetničke škole stvorena je monumentalna scena i vizualno snažan, ambijentalni komad. Predstava je zadržala svoj lanjski oblik, naknadno prilagođen ozljedi glavnog glumca Mislava Čavajde zadobivenoj na generalnoj probi dan prije premijere, pa su štapovi i u ovogodišnjoj izvedbi Edipov jak izražajni element. 

Snažan pečat predstavi dala je sjajna slovensko-hrvatska ekipa dramskih umjetnika - Mislav Čavajda, koji je za sjajno odigranu ulogu Edipa lani nagrađen Orlandom, Doris Šarić Kukuljica kao njegova majka Jokasta, Vili Matula kao Tiresije, Livio Badurina kao Kreont, pastir Vladimir Dulić, glasnik Jelena Lopatić i studenti zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti. Novi član ansambla je Alen Liverić koji u ulozi svećenika zamijenjuje Dražena Čučeka. Dramaturginja je Žanina Mirčevska, scenograf Branko Hojnik, kostimografkinja Marita Čopo, autor glazbe Frano Đurović, oblikovatelj svjetla Zoran Mihanović, a koreograf Ivan Peternelj.

"Kralj Edip" zaigrati će u parku Umjetničke škole još samo večeras, 18. srpnja. Ulaznice za predstavu dostupne su online na dubrovnik-festival.hr te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači i na Stradunu po cijenama od 175, 200, 250, 300 i 350 kn uz 30 % popusta za građane Dubrovnika.