O nama

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovnik.jpg

Ovo je historija bez imena i bez brojki. Jednostavno ih je previše, a sva su i sve su jednako važne. Jer Igre i nisu drugo do parada jedna nestvarna. I san kojim se to malo našeg života zaokružuje.

Nagrada Orlando

Nagrada Orlando.JPG Nagrade Hrvatske radiotelevizije za najbolja dostignuća u glazbenom i dramskom programu Dubrovačkih ljetnih igara

Nagrade HDDU-a

Nagrada_HDDU-a.jpg

Organizator provedbe i dodjele nagrade je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, a nagrada nosi ime "NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA".

Od samih početaka ...

Dundo Maroje 1976 Buniceva poljana 2.jpg Dubrovačke ljetne igre utemeljene su početkom pedesetih godina dvadesetoga stoljeća, u vrijeme kada su diljem Europe nastajala brojna kazališna i glazbena događanja.

Festivalska palača

8635782.JPG Barokna palača u Dubrovniku, u ulici Od Sigurate 1, 20000 Dubrovnik, ranije u vlasništvu obitelji Kerša, a danas u funkciji sjedišta "Ljetnih igara", teško je bila oštećena u agresiji na Dubrovnik 6.12.1991. godine. Riječ je o baroknoj palači iz 17. stoljeća, obnovljenoj u klasicističkom stilu potkraj 18. stoljeća, kada je dobila za Dubrovnik izuzetnu unutrašnju opremu (freske i štukature). Na temelju istraživanja, omogućena je njihova kompletna rekonstrukcija, uz nove nalaze i njihovu valorizaciju u okviru stambene arhitekture Dubrovnika.